Desember.

I nesten tredve tusen Km.har magneten på tappepluggen gitt grunn til bekymring.Det er nok det innerste,koniske,lageret som "spiser metall".
850`n har en utveksling på 32/10,mens 1150RT har 32/11 og GSA`n 31/11.
Nu ligger det noen kardangklokker i "magasinet",det meste sansynlige blir nok at kardangen fra GSA`n blir montert,da blir gearinga mere fornuftig på 850`n.
850`n har ei utveksling på 10/32,i kardangen. Dèt,gjør den veldig lavt gira.RT`n har 32/11 og GSA`n 31/11.
Bonustur med GSA`n, 1.desember.
 
Det var egentlig sjitkaldt.

Kardang jobb er noe hærk.

Ved nermere eftersyn,på delelageret,viste det seg at ikke alle kardangdeler var opptimale.

Ugg.

Med nyinkjøpt slagtrekker ble umulige bolter løsna.(åssen har man klart seg uten det verktøyet i alle år?).

Nye tettinger i gaffelbeina,endelig.

 

Kjørnemerke/ locktait,e veit noen som mener mye om dèt.

Styret opp 2,5 Cm. Er litt spent på dèt.


Innimellom ble det noen turer til Bodø,for nermere sjekk av avgassinga/katalysatoren i eksosløpet.For tre år siden var det luftintaket,nuvell.

Ingen må gå rundt og tro at en 1150 og 850 har like plugger,det virker bare sånn.

 

Det ble litt blåe grader..

Det pleier dèt, i desember.

Et fantastisk verktøy. Det er 7mm umbrako i disse boltene.7mm umbrako med pipe,som passer til skraller,og eller,anna verktøy,dèt,er ikke hyllevare overallt.Sålangt har det funka med en vanlig umbrakonøkkel,men ikke denne gangen. Løsninga var/er,en tork som passen nesten,mange slag,så en tork som er litt større,når så bolten og torken er skamslått,og bolten framleis sitter,kan man bruke en 8mm umbrako,som passer til slagtrekkeren.Nye harde slag og bolten løsner,motvillig.

Kem faen fant på og bruke 7mm umbrako.UGG.

Av en eller anna merkelig grunn, lå det mange deler til opphenget for kardangen,på lageret. Det bar preg av å ha vert for lenge i bruk.

 

Nu er det 1150RT kardang på 850`n.Det blir som en prøve,men det burde funke greit.Girkassa til 1150/850 er like,bortsett fra 6.gir til 1150RT som er "overdrive".Kassa til en GSA`n er også lik 850`n,bortsett fra 1.gir på GSA`n som er meget lavt gira.Allt dette i i følge "Haynes manualen". Her kan det også nevnes at det finnes ikke no 850RT 2002,mod,i samme manual.

 

Det kom litt sny,,det holder, trenger ikke no meir.

 

16.Dec.

Månen er halvfull..

Kun dager igjen til sola snur.

Takk.

Siste uker av 2018.

Avslutninga på 2018 ble sånn.På statens regning ble maskineriet,til han som bare vil kjøre sykkel,fiksa litt på. Litt omlegging av rør/kanaler, blir ikke umiddelbart godtatt av kontrolsenteret, og omprogramering av gammelt system tar tid.

Det kommer til å bli litt rolig,sånn fysisk,i starten på 2019.

Takk.