August

Mand.1.aug.

Ennu mye igjen av sommeren,?.Været er sån delvis klarert for tur nordover,mye om og men,,alle disse vanskelige valg i livet..RT,n står og brummer,utolmodig etter all ledigang.. Nu er det jo litt bingo med dette været,,startet i regn og ti grader ,,pluss..Ikke sånn regn av en annen verden,,mere stabilt regn,,sånn som kan vare evig.!!!?..

Lykken er å ha to,helt forskjellige, sykkler..Behagelig å kjenne RT,n sin duvende gange..Stadig blir det lagt ting igjen der heime,mindre og mindre last på baiken..Uansett kjennes han "tung" og litt sedat ut..For det meste våte veier nordover R17..Farvell til denne vei litt før Saltstrøumen,Tuv,,hardt styrbord,,,,mot Misvær og Saltdal..Disse milene,før man entrer E6,,er meget fine på de fleste sykkler..Masse svinger, opp og ned..Ved Ljøshammar,n er det stopp,,mat og kaffe,,ikke hvilken som helst mat,,Møsbrømlefse,denne energirike rett med masse tradisjon og historie..E6 i Saltdalen,,peis på opp til turistsenteret på Storjord..Fuel og "ring røyketelefonen 800,,,,,,"..Masse svenske BMW folk,, på "pene sykkler uten last"...

 

 

Opp mot graddis,her er veien mere turistvennlig,en stund,,,inn i Svearike..Rett frem,,mere gass,,bedre vær,,sol,varmere,natt litt før Arjeplog..Flott solnedgang...Man har det som fortjent...

 

---------------------

Tirsd.2.aug.

Flott kjørevær,,hele dagen..

Fort å gæli til Arvidjaur,sola smila ned mellom skyene.Motsto fristelsen til en lang omvei mellom Arjeplog og Arvidjaur,på grus..

 


Nordover mot Jokkmokk
"føtifemman",
innlandsvegen..Like etter Jokkmokk,
hardt babord mot
Kvikkjokk.
Hadde håpet at
denne,elleve mil
lange,veien skulle
være
grus,,njet,,asfalt,
mest rett fram..

Kvikkjokk er en plass der de som går tur på fotene har som utganspungt.Fjellene mot Norge reiser seg opp her.Veien går langs et vann,et langt vann..Flere fine plasser å campe her,langs det lange vannet..
Elleve mil tilbake til Jokkmokk,,videre østover mot Nattavaara..Her var det veiarbeid,,over tre mil,det er sånn de gjør det i Sverige..Det er slitsomt på to hjul.

Turen videre til Hakkas var flott,variert tereng og flotte svinger,mest på grus..Så er man på E10,den brede vei.
.Et lite skilt fortalte om en badeplass,det er ingen som bader en tirsdag..

Nydelig plass ved et lite vann.Stille og fin kveld..Fikk besøk av noen med bare en hestekraft,,en fin en.

Mere Nordkalotten