Sør Finnland.og heim.

 

Onsdag.27.juli.

Litt grå morra..

Hei og hadet,vi sees..En skal mange mil nordover,ei skal mange mil sørover..Sånn er liver for de reisende.De gyldne øyeblikk følger med oss i livet,sammen.

Planen var transport på hurtige veier nordover,seks mil til Lahti,tretten videre vest, til Tempere..Da falt planen helt i dass..Det gikk ikke ann,det var deprimerende på disse transporveiene..Rett nordover på 65 til Virrat..Helt supert,66 til Alayus,så endel veier uten nummer,!!,,.

På veien heim

Dekkene ble litt spissere,,det gikk så det grein,,peisa på,,GS,n hyla av glede og galskap..Nu hadde det vert mye svinging med BM også,,men en litt for tungt lasta Banditt 600,holder ikke samme "sving standard" som en gal man på GS,,nu hadde vi litt forskjellig kjøremåte og,ikke sånn at det er noen kø bak BM,tvertimot....68 nesten helt til Kokkola..De siste milene var rett frem,ok, greit det,sliten,det regna.Det var nokk.

Det ble en flott kjøredag,,været var vist dårlig,,husker at asfalten var våt..Traff et finnsk par på en GS,,de hadde vert mye på veien,.Nu kom de fra Lappland der de hadde prøvd lykken som gullgravere.!!..Kona kjørte,gubben hadde fått noe lammelse i en side..GS folk kan prate lenge om sykklene sine..

 

Kveld litt nord for Kokkola,,like ved en slags dyrepark,,her er mye dyrelyder,,en hane gauler hele tia,,stakkar...

-----------------------

Torsd.28.juli.

 

 

En av DE,dagene

Kokkola,tidlig start,grått å trist..Heftige byger til Haparanda og Sverige.Gs,n driver på og stopper,,harde tak,harde gloser og knalharde beskyldninger om manglende vedlikehold og stell.(måtte inrømme min forsømmelse).Boden og Elvsbyen,,sol,duverden..Arvidjaur fuel og endelig noe skikkelig noe,som innhåller bensen,nitrosaminer,formaldehyd och cyanvate!!!!,,jøss,, men det va godt,dødalig godt..

Fin tur videre,en stund,,GS,n driver og stopper...En mulig årsak avtegner seg...Litt leking utafor veien,,i skogen,,å dæven bakdekker er flatt..!!.

Stoppinga til jævelen bla fixsa,,demonterte tanken,tømte den,gjorde rein silene i ventilene.(endelig litt vedlikehold??)

Resten er historie,det går an å kjøre lenge uten luft,det er mange plasser der kan fylles luft,,det burde vert flere.

Heime i heimen,,snart morra,,5-fem grader ,,pluss...

Dra østover folkens,til Finnland,,der e d godt å være til.

-----------------------------------------------

 

Siste dager denne mnd.Turer med RT,n,,,for en maskin,for noen bremser,for en behagelig måte å flytte seg på..Fjelltur,åpna landskap,,fjellufta renser og behager inni og uttapå..

 

 

Close