Kysten,mot vest

4.mai.

 

En meget grå morgen.Startet alikevel uten den orange.Tok den på litt senere.

Målet var Kapp Finesterre.Cabo Fisterra.Det vestligste pungtet i Spania.For de med interesse av seiling,sjøfart,og jordomseling,så er dette kappet velkjent..

Det er en bra omvei,før man kommer,sør til Santiago (de Compostela).Det er en vei man bør unne seg..Selv om himmelen er mørk,,og det regner litt..

Åsså her,populert turområde,,og de går langs med veien,med stavene sine..

 

Fulgte denne rolige vei,langs med kysten til Noia,!!..Ikke så mye "turistifiset" her heller,,mere lokalt,,jordbruk,og div.Men mange flotte feriehus,,som sto tomme.Ikke mange campinger,noen få,,men endel hoteller..

 

Deler av denne kysten lignet på mange andre plasser,,i Norge?,,

Kunne vert hvorsomhelst.Men de har ikke kirker med slike klokkespill,hvorsomhelst..

 

Motorvei fra Santiago,og videre sørover..Sola kom..det ble fin temp,,bare varmt og godt resten av dagen.Inn Portugal sør for Vigo.. Rett igjennom Porto,den e kjæmpesvær,,der gikk det fort..

Politier i Portugal har åsså fine sykkler.

Tok av fra den brede vei ved Leiria,ca.ti mil nord for Lisboa..Sør vest til Nazare,,fant en fin camp der..Det begynner å bli mørkt,ennu sytten grader.Flott dag,tross mange hurtige mil..

----------------

5.mai.

I portugal har de ikke samme tid som resten av UE.De er en time skjev.Det fant en norman ,og et engelsk parr, ut, da vi skulle sjekke ut..Vel.Sola skinte og en nydelig morgen.
Rusla sørover kysten,på små veier,med masse trafikk.Litt inn på motorvei,mot Lisboa..

 

Skulle være lur,tok av på småveier noen mil nord for Lissaboon..Det ble mye køkjøring,,og traumatiske timer..Havnet,ettervert,i Estoril,derfra til Cascais.Detter er noen feriehøl..Trafikken var traumatisk.Traff en engelsk mann,på en flott FJX1300,han kunne ikke hjelpe...Det ble endel forsøk før veien til Cabo da Roca dukket opp.

 

Dette er det vestligste pungt,i Europa..Man kan ikke kjøre lenger vest,,man må snu,turen er over,,,kjøre heimover igjen..

Det er langt,fra Hamningerg i Finnmark,til Cabo da Roca i Portugal,
duverden for en sykkel RT,n er.

Traff han engelsk mannen på vei til bake,vi blei stående lenge å prate,John fra Bristol.Han var sikkert over seksti år,flira godt til oppakninga til normannen,han slutta å campe i sekstisju,nu bodde han for ni Euro natta,,,,,og normannen campa for åtte Euro natta..Live and learn...

Motorveien til Lisboa var godt merka,,gikk greit,,farvel til havet,vert der, sett det..

 

 

 

 

Innlandet