Andorra

 

Turen med GS,n i fjor hadde gitt mersmak på disse fjellene mellom France og Spein.

GS,n kom aldrig til Andorra,

Dit kom GS,n i fjor.


Men nu,to dager senere i april,burde det være en mulighet .Skyene kom og gikk over fjellan,,,like sør for Foix,i Tarscon er det et meget bra motell,klarte å stå i mot,dro oppover,,inn i det uvisse.
Det ble en strålende tur opp mot fjellan,sola skinte,det ble kaldere,lufta ble beire,det var bærre godt..Over passet og ned i Andorra,,sola skinte og varma.

Det kunne vert skrevet mye om,besøket nordfra,i denne fristad ..Det er flotte fjell,det er mye folk,samlet på en plass,masse hoteller,enda flere butikker,billig bensin,OG, masse trafikk.To (2) timer av dyrebar tid,ble bruka i trafikkø..Det var manuell dirigering av trafikken,det er endel kvinner i trafikkpolitiet i Andorra,,det gjør ikkeno,,,.Det var litt utfordrende å skjønne ka de meinte med all den viftinga,,men han nordfra,den ikke urbane,klarte seg greit,fikk et smil nu og da,,,,ikke helt sikker på om det var etter at de så det sto en N,,,bakpå sykkel,n...

Stakkar RT,n,,han gikk varm,det ble for mye stillestående uten kjøling,,måtte stoppe så han fikk kule seg ned litt ned....

 

Lavoen er montert i Andorra,,greit,,Campingen er som de fleste andre i over urbane strøk,ikke grei til mere enn en natt.Det er høyt over havet her..Det er en genistrek,et sjakktrekk av de sjeldne,,å dra opp i fjellan å bo i telt,i april,,,duverden..D e tre grader kaldt,å ennu e d ikke natt.....Primusen jobber d han klarer.Livet er hærlig...

Frost natt,lavoen ble ikke helt tørr før den frøs.Ellers var det ingen som klaga..

Lyset fra hotellene og butikkene gjorde fjellan,som lå nært,beundringsverdeige.Varme pølser til frokost.

-----------------------------

26.april.

Når det er trangt mellom fjellan,kommer sola sent om morran.I titia begynte lavoen å tine opp.

Campen lå i Canillo,litt før "hovedstaden",La Vella.Derfra kan man kjøre,opp og ned,til Ordino.En flott tur i det varme solskinnet..

Ordino og innover Valira del Nordu.(dalen går mot nord).

Nu kan det ,egentlig,kjøres opp til 2800moh.Til Pic de Catavardis.(litt usikker om kartet lurer meg?).Det lå et parr brukbare Campinger oppover denne dalen.

Et skisenter, av de skjeldne, lå der veien ikke var brøyta lenger.Som oftest er slike sentre et "sår i naturen",men ikke her,her lå naturen der,det var bare å montere heiser å preparere bakkene.Det var slutt på sesongen nu,de demoterte det som var.
Ned igjen denne dalen,nu mot sør,Ordino,og like nedenfor La Massane.Der var det tid for fuel,og div.(OI,de har så vidunderlige brune øya) En annen av disse fjellveiene går opp herfra.mot Arinsal,Xixerella og Col de Botella.Her var det man håpet på,at de gikk an,å skue ned i Spania,til Tor,der GS,n var i fjor.Njet,veien var brøyta kunn til alpinsenteret her og..I rein frustrasjon måtte,den stakkar,touringsykkeln finne seg i å får litt grus under sine touringdekk.

 

Da var liksom Andorra greit nokk,har vert der,ok.

 

Sørover inn i Spania.Grensekontroll.Nu lurte tolleren sikkert på hva dette var for en raring,ikke hadde han spiritousa og sigaretter,vel han fikk passere..

 

 

Pyrineende